Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Zoom"
Facebook
Like us on Facebook
Zoom - 18 Noiembrie 2013
Ziarul Financiar sărbătoreşte 15 ani de business pentru România

Ziarul Financiar sărbătoreşte 15 ani de business pentru România

Ziarul Financiar sărbătoreşte anul acesta, în luna noiembrie, 15 ani de la lansare, 15 ani în care şi-a consolidat poziţia de lider pe segmentul de business şi dincolo de asta a reuşit să devină mai mult decât un cotidian de business, a reuşit să devină o voce.

De-a lungul celor 15 ani, Ziarul Financiar a fost aproape de cei mai importanţi oameni ai mediului de afaceri, de cei mai mari jucători din economie, de cei care formează comunitatea de business din România. Nu a scris doar despre oamenii care contează, dar a şi trăit schimbările aduse sau trăite de ei. A fost în acelaşi timp un martor al evoluţiei mentalităţilor clasei manageriale şi a antreprenorilor. A surprins în fiecare moment tendinţele şi schimbarea exigenţelor şi valorilor la nivel naţional.

Aşa a reuşit să îşi revendice poziţia de cel mai puternic ziar de business din România.

Lansat în 1998, ZF apărea în ediţie print, cu 50 de ştiri de business. „Acesta va fi un ziar care va promova cu tărie libera iniţiativă, comerţul liber şi economia de piaţă. Şi o vom face cu vigoarea unui răget de leu“, scria în editorialul primei ediţii a Ziarului Financiar, din data de 16 noiembrie 1998.

Iar în cei 15 ani, asta a făcut zi de zi. Și-a asumat susţinerea celor care prin ideile, munca şi perseverenţa lor creează valoare în România. Valoare începută de la un vis, un plan de business scris eventual pe genunchi pe colţul mesei din bucătărie. Un vis, un plan care astăzi înseamnă milioane de locuri de muncă, milioane de astfel de vise făcute să dureze.

În 2013, Ziarul Financiar scrie zilnic peste 200 de ştiri de business care sunt distribuite către cititorii săi prin multiple canale: print, zf.ro, ZFCorporate.ro, ZFEnglish.com, live.zf.ro (emisiunea TV online de business), versiune de mobil, aplicaţii de tabletă şi de mobil pentru Android şi iOS, newslettere, Facebook, Twitter.

În cei 15 ani, în 3.788 de ediţii şi tot atâtea şedinte de redacţie, în 60.000 de pagini şi 228.000 de articole, Ziarul Financiar a fost cronicarul României economice.

La 15 ani, clasa de business îşi descoperă conştiinţa de sine

Ziarul Financiar a fost şi a rămas în aceşti ani oglinda mediului de business şi vocea clasei antreprenoriale din România.

Încet, încet, anii de creştere economică au limpezit traseul României spre dezvoltare economică chiar cu preţul, poate destul de mare, al dezrădăcinării a 10% din populaţie şi al cedării unor active strategice sub administrare străină.

Companiile private româneşti înfiinţate din 1998 încoace au ajuns la afaceri de sute de milioane de euro şi au creat milioane de locuri de muncă.

Exporturile erau în 1998 de 7,2 miliarde de euro, iar în 2013 sunt estimate la 48 de miliarde de euro.

În 1998, erau doar 5 magazine moderne, astăzi reţeaua de retail cuprinde 1.000 de unităţi.

În 1998, doar 10.000 de români câştigau peste 1.000 de euro brut pe lună, astăzi peste 180.000 de români au acest venit. În 1998, salariul mediu net era de 78 de euro pe lună, astăzi este de 360 de euro.

În 1998, se construiau doar 29.000 de locuinţe pe an, în 2008 ajunseseră la 67.000, pentru ca în 2012 să coboare la circa 42.000.

În 1998, 1% din locuinţe erau echipate cu computere, astăzi sunt 60%, din care 56% conectate la internet.

În 1998, doar 49% din locuinţe aveau o maşină de spălat rufe, astăzi aceasta este prezentă în 78% din locuinţe.

Au fost şi ani grei în această perioadă. Din 15 ani, jumătate au fost de criză: 1998 şi 1999, la început, apoi perioada 2009 - 2013, după ce 2008 a adus cea mai gravă criză financiară globală din 1929 încoace.

Odată cu Ziarul Financiar, clasa de business şi-a descoperit conştiinţa de sine şi nevoia de a se exprima cu putere în câmpul public.

15 ani pentru un business înseamnă mult. Mai ales pentru o publicaţie care consumă în fiecare zi muncă şi dedicare, emoţie, curaj şi inspiraţie. Jurnaliştii de aici au crescut, s-au înnoit şi reinventat an de an, au scris business, pentru cei ce respiră business. Și așa o vor face în continuare. "Ne aveţi pe noi, cei care acum 15 ani am pornit într-o misiune imposibilă. Aveţi puterea leului!", au declarat aceștia pe pagina Ziarului Financiar.
sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare