Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Versus"
Facebook
Like us on Facebook
Versus - 30 Iunie 2016
In 2017, publicitatea de mobil o va depasi pe cea din desktop

In 2017, publicitatea de mobil o va depasi pe cea din desktop

In cursa pentru principalul mediu de publicitate pe internet, mobile-ul va depași desktop-ul in 2017, cu un an mai devreme decat ceea ce estimasem anterior. Conform noilor previziuni Zenith Advertising Expenditure Forecast, advertiserii din intreaga lume vor cheltui in 2017 99.3 miliarde US$ pentru publicitatea pe internet mobil, in comparatie cu 97.4 miliarde US $ pentru desktop internet.

Publicitatea mobila se afla intr-un ritm de dezvoltare alert: de la o crestere de 95% in 2015, prognozam un avans de 46% pentru 2016, urmat de 29% in 2017 și 2018. Mobile-ul este deja principalul mijloc de accesare a Internetului (a se vedea previziunile Zenith Media Consumption Forecast publicat saptamanile trecute). In incercarea de a tine pasul cu consumatorii, advertiserii cauta cele mai potrivite modalitati de comunicare utilizand internetul mobil.

Desktop internet-ul – in cadere

Publicitatea pe desktop a atins punctul culminant in 2014, scazand in 2015 cu 0.2%, pe masura ce advertiserii si-au transferat bugetele catre mobile, ajungand la 98.7 miliarde US $. Ne așteptam ca publicitatea pe desktop sa scada in continuare si in restul perioadei noastre de prognoza. Estimam pentru 2018 un total al cheltuielilor de 91.5 miliarde US $, an in care publicitatea de acest gen va cumula 42% din totalul publicitatii pe internet, iar publicitatea mobila va reprezenta 58%.

China este pionierul pietei mobile, urmata de Marea Britanie

China este liderul pietei de publicitate mobila, aceasta fiind deja suportul principal pentru publicitatea pe internet - cu o pondere de 56% din totalul cheltuielilor de publicitate digitala in acest an și 78% pana in 2018, mai mult decat oriunde altundeva in lume. Publicitatea mobila va reprezenta anul acesta 29% din intreaga piața de publicitate a Chinei, depasind-o pe cea alocata TV-ului si devenind cel mai mare tip de media. Pentru 2018 prognozam un nivel de crestere de 47%.

Marea Britanie este a doua piata de publicitate mobile la nivel global. In acest an, va fi si singura piața in care mobile-ul va avea o pondere mai mare de jumatate din publicitatea pe internet - 51% - alocandu-si astfel și cea mai mare parte a cheltuielilor de publicitate din totalul pietei britanice. Aici publicitatea mobila din acest an va reprezenta 28% din total si 39% in 2018.

La nivel global, publicitatea mobila se afla in urma TV-ului, si așa va ramane cel puțin in urmatorii ani: pana in 2018, ne așteptam ca aceste cheltuieli sa ajunga la un total de 127.8 miliarde comparativ cu cele 192.2 miliarde US $ din TV.

Display-ul traditional intra in stagnare

Publicitatea digitala traditionala - bannere și formate similare - va avea o scadere de 3,1% in acest an, dupa o crestere de 8,6% in 2015. Evolutia sa va inregistra o medie de doar 0,3% pe an intre 2015 și 2018, ramanand efectiv plata. Acest lucru inseamna ca online video si social media vor fi sursele de creștere pentru publicitatea de tip display din urmatorii trei ani. Din fericire, acestea sunt in crestere rapida: prognoza noastra indica faptul ca publicitatea video online va creste cu 20,1% pe an, in medie, intre 2015 și 2018, in timp ce social media va creste cu 23,6%.

Declinul brusc al publicitatii de tip display traditional este un rezultat al tranziției rapide catre publicitatea pe mobil. Banner-ele digitale sunt considerate intruzive pe dispozitivele mobile, iar online video, prin contrast, beneficiaza de disponibilitatea tot mai mare de continut de inalta calitate, precum si de imbunatațirea experientei de vizionare mobila, cum ar fi display-uri mai bune și conexiuni mai rapide. Și pentru mulți consumatori, verificarea dispozitivelor mobile pentru social media a devenit un obicei regulat, inradacinat, in timp ce ad-urile din social media se integreaza perfect in newsfeed-ul de aplicații mobile.

Brexit – potentiala amenintare a pietei europene

La inceputul acestei luni am publicat analiza daunelor pe care votul de parasire UE din partea Marii Britanii l-ar provoca pieței de publicitate din aceasta tara. Constatam ca aceasta ieșire ar costa Marea Britanie £ 70m in fiecare an - un total de 1 miliard £ pana in 2030. Incertitudinea provocata de Brexit asupra business-ului si consumatorilor din Europa genereaza riscul unor pierderi pentru intreaga regiune.

"Advertiserii din China sunt liderii adaptarii la dezvoltarea tehnologiei mobile", a declarat Jonathan Barnard, Head of Forecasting Zenith. "In China, publicitatea mobila a devenit deja cel mai important mediu, iar comunicarile de brand sunt mobile first. Este doar o chestiune de timp pana cand si celelalte piete vor ajunge la stadiul acesta.”

Extra info

Zenith Romania, una dintre cele mai puternice agenţii de comunicare media din Romania, ofera un spectru complex de servicii – strategie si planificare, cumparare de spatiu publicitar, offline si online, research si Data (consumator, marci, canale de comunicare), evaluare ROI, precum si servicii specializate - Newcast pentru proiecte de continut, media non-conventionala şi execuţii non-media si Zed Digital, divizia de comunicare digitala. Zenith este The ROI Agency. Şi-a caştigat poziţia pe piaţa din Romania prin implicare, inovatie si performanta, prin proiecte care au adus profit şi succes clienţilor din portofoliu, companii de top locale şi internationale, printre care: BRD-GSG, Carrefour, Ficosota, ING Group, L'Oréal, Nestlé, Orkla Foods, Reckitt Benckiser.

sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
Professional Dissertation Service
28 Martie 2018, 11:00
Older academic books and articles are in really tough English and if your language skills are not immaculate, then you will face trouble understanding them. Thus, due to lack of understanding as well as knowledge, you will not be able to write your assigned project with great quality.
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare