Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Stiri"
Facebook
Like us on Facebook
Stiri - 30 Mai 2014
Burse Europene pentru jurnaliști și bloggeri din provincie

Burse Europene pentru jurnaliști și bloggeri din provincie

Jurnaliștii și publiciștii din presa locală – print, online, TV și radio - și bloggerii din provincie sunt invitați să se înscrie la „Bursele Europene: Jurnaliști în dialog”, program derulat de Reprezentanța Comisiei Europene și de Freedom House România, cu sprijinul Biroului Român de Audit Transmedia (BRAT).

Programul urmărește recunoașterea meritelor, susținerea celor care abordează în mod profesionist teme europene la nivel local și regional, precum și stimularea creșterii calității editorialelor, a comentariilor, a analizelor și a reportajelor acestora.

Un număr de 45 de jurnaliști, publiciști și bloggeri din provincie care au abordat tematica europeană în editorialele, comentariile, analizele ori reportajele realizate în ultimele 12 luni vor fi selectați pentru a participa la acest program, care se va derula în două etape.

În prima etapă, vor lua parte la unul din cele trei seminarii care vor fi organizate în diferite zone ale țării, pentru dezbaterea unor teme europene relevante pentru România, împreună cu alți jurnaliști și publiciști recunoscuți la nivel national, precum și cu reprezentanți ai organizatorilor:
- „Provocările aderării la euro – argumente pro si contra”,
- „Statul de drept, lupta contra coruptiei si Mecanismul de Cooperare si Verificare”,
- „Dezvoltare si politici regionale”,
- „Constructia europeana – institutii si procesul decizional”.

În a doua etapă, cei mai activi și mai implicați 12 participanți dintre cei 45 vor merge în vizite de studiu și stagii la instituțiile europene.

Participarea la acest program este GRATUITA.

Pentru înscriere este nevoie de:
- completarea fișei de înscriere care se găsește în secțiunea dedicată acestui proiect
- trimiterea a maximum trei produse editoriale (editoriale, comentarii, analize ori reportaje) care au legătură cu tematica europeană, realizate în perioada mai 2013 - aprilie 2014, publicate în prin sau online, ori difuzate pe radio ori TV.

Fisa de înscriere completată si produsele editoriale vor fi trimise prin e-mail la bej@freedomhouse.ro, copie la gelutrandafir@freedomhouse.ro, sau prin posta la: Freedom House România, bd. Ferdinand nr.125, cod 021396, sector 2, Bucureşti, România.

Termenul limita pentru înscrieri este 5 iunie 2014.

Selectia va fi realizată de către organizatori în perioada 6-10 iunie. Pe 10 iunie 2014 vor fi comunicate rezultatele selectiei.

Seminariile vor fi organizate în iunie - iulie 2014.
sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare