Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Opinii"
Facebook
Like us on Facebook
Opinie - 13 Noiembrie 2017
Impresii de la lansarea programului AcademIAA

Impresii de la lansarea programului AcademIAA

Joi, 9 noiembrie, a fost lansat programul AcademIAA, initiat de IAA Romania, in parteneriat cu mediul academic (ASE – Facultatea de Marketing, SNSPA – Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice şi Universitatea Bucureşti – Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicarii). Scopul programului este de crestere a angajabilitatii absolvenţilor de studii superioare din domeniile marketing şi comunicare. La eveniment au fost prezenti atat profesionisti si cadre didactice din industria de marketing si comunicare, cat si studenti.

“Incecam sa dezvoltam parteneriate care sa aduca un plus valoare atat pentru partenerii nostri din business, dar mai ales pentru studenti, pentru ca atunci cand vor absolvi vor avea nevoie de acele competente care sa ii integreze pe piata muncii.”, a spus in deschiderea evenimentului Prof. Univ. Dr. Dorel Paraschiv  – Prorector ASE Relatii cu mediul economico-social si viata studenteasca.

“Astazi suntem intr-un moment de iesire din incubator, penrtu ca echipa AcademIAA este impreuna cam de un an de zile. Ne-am gandit atunci care ar fi interventiile sistemice pe care ar trebui sa le facem, in asa fel incat sa cream o schimbare pozitiva. AcademIAA reprezinta un parteneriat intre universitatile din industria de marcom (ASE Bucuresti – Facultatea de Marketing, SNSPA – Facultatea de Comunicare si Relatii Publice/ Management si Universitatea Bucuresti – Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii) si IAA Romania, ca reprezentant al mediului de afaceri din industrie, cu peste 100 de companii membre.”

Concret, AcademIAA isi propune sa fie un program de interventii sistemice - cercetare, adaptare curricula, dialog cu reprezentantii autoritatilor. In al doilea rand este un program pentru formatori. Se urmareste aproprierea intre mediul de business si mediul academic, astfel incat cadrele didactice implicate in formarea studentilor sa aiba o intelegere mai buna si mai aproape de realitatea mediului de business (“Porti deschise”, train the trainer si implicare in activitatile industriei). De asemenea, AcademIAA este orientat spre studenti, care sunt sprijiniti prin programe relevante de mentorat si practica (MentorIAA, programe de internship integrat in programul de studii)." - a declarat Maria Predoiu – Presedinte IAA Romania.

Maria Predoiu

“IAA Romania este una dintre putinele organizatii profesionale care isi face treaba, prin contribuirea la dezvoltarea mediului profesional si nu numai. Acest partenteriat este dovada vie a importantei pe care o are in sectorul de marketing si comunicare. Efectele acestui proiect asupra studentilor este de armonizare a competentelor, pe mai multe paliere, insa in principal ne dorim armonizarea competentelor profesionale, hard skills combinate cu soft skills.”, a spus Conf. Univ. Dr. Alexandra Zbuchea – Prodecan Facultatea de Management.

Alexandra Zbuchea

“Pentru prima oara in 27 de ani de cand sunt in sistemul de invatamant, reprezentantul unei asociatii profesionale a venit cu initiativa unei colaborari. Daca ne asezam impreuna, reprezentanti ai universitatilor si reprezentanti ai mediului de afaceri, trebuie sa ne gandim in primul rand la studenti. Menirea noastra este sa deschidem drumuri si sa-i lasam pe cei tineri sa continue ceea ce incepem noi.”, a spus Prof. univ. dr. Mihai Coman - Decan Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii.

Mihai Coman

“Programul de mentorat pentru cariera dezvoltat de IAA Romania este gandit ca un liant intre lumea academica si industria marcomm. Sunt invitati marketeri cu experienta, sa se implice in procesul de intelegere a studentilor a ceea ce reprezinta aceasta industrie. Este un program bazat 100% pe voluntariat si consta intr-o serie de sesiuni one-to-one intre mentor si student. Cu ajutorul MentorIAA ne dorim sa crestem motivatia studentilor pentru a se lansa intr-o cariera valoroasa si de succes in marketing si comunicare, sa crestem procentul de angajabilitate in industrie si sa crestem intelegerea mentorilor asupra dorintelor noii generatii de profesionisti.”, a spus Mona Opran – COO Centrade Cheil si mentor in cadrul programului MentorIAA.

Mona Opran

sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare