Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Interviuri"
Facebook
Like us on Facebook
Interviu - 11 Septembrie 2017
Mihaela Gînju: 'Am considerat că este important să oferim un cadru educațional în care liderii să aibă ocazia să se autocunoască pornind de la reflecția asupra propriilor povești de viață'

Mihaela Gînju: 'Am considerat că este important să oferim un cadru educațional în care liderii să aibă ocazia să se autocunoască pornind de la reflecția asupra propriilor povești de viață'

Mihaela Gînju, Partener și Director General Erudio, și-a dedicat ultimii 12 ani educației umaniste în segmentul de business. Programele pe care le-a conceput te provoacă să te redescoperi ca om și ca lider prin teatru, filosofie, arta scrierii, antropologie – subiecte al căror studiu este esențial în atingerea celui mai înalt potențial de leadership.

de Oana Buturas

De la ce premisă şi de la ce nevoi aţi plecat când aţi înfiinţat Erudio, în urmă cu 11 ani?

Omul este însuși povestea lui. Așa cum alege să o „scrie” pentru el și așa cum reușește să o transmită celorlalți. Pentru Lider acest aspect este încă și mai important pentru că mesajele lui au impact asupra celor din jur. Le poate influența cursul carierei și, uneori, chiar viața.

Prin urmare, prima premisă este aceea ca am considerat că este important să oferim un cadru educațional în care liderii să aibă ocazia să se autocunoască pornind de la reflecția asupra propriilor povești de viață, dar și să se descopere prin experiențe nemijlocite în domenii mai puțin cunoscute, în sensul de nu foarte la îndemână, ca filosofia, teatrul, scrierea, antropologia, psihologia, istoria sau literatura.

A doua necesitate pe care am remarcat-o este aceea de a crea un spațiu și un timp dedicate experienței nemijlocite de exprimare a acestui set de valori, prin discurs, în fața unui public care poate să fie atât echipa pe care o conduci, colegii sau publicul larg. Poate părea nesemnificativ acest tip de exercițiu al discursului public. Unii sunt chiar de părere că dacă îți cunoști bine domeniul nu e nici o problemă să vorbești despre el. Însă nu e deloc așa. A te ridica în picioare în fața oamenilor și a le vorbi este un act care produce emoții puternice care, uneori, se pot transforma în blocaje. Capacitatea de a le depăși vine dintr-un antrenament complex care presupune experiențe din zona Artelor Spectacolului, ale actorului, în principal, exerciții de scriere a discursului pentru a ajunge la esența celor pe care vrei să le transmiți, dar și pentru a da discursului partea ta umană, personală, a credințelor și a poveștilor care stau la baza credințelor tale și, nu în ultimul rând multe ore de experiență în a susține un discurs în fața unui auditoriu.

Iar în al treilea rând, este nevoie de o evaluare personală și o rafinare a ta în interacțiune cu oameni relevanți, atât profesori cât și colegi. Nici unul dintre noi nu ne putem transforma într-o variantă mai bună a noastră în absența interacțiunii cu ceilalți. Putem deveni mai buni în contextul unui grup de referință și cu ajutorul lui. Este ca în mariaj. Un mariaj nu este suma strict matematică a celor doi indivizi, ci un tot mai bogat și mai profund decât contribuția individuală.

Fondatorii Erudio (de la stanga la dreapta) - Liviu Papadima, Mihaela Gînju, Cosmin Alexandru Èi Adrian Stanciu

Cum se combină cultura şi arta cu afacerile, în cadrul programelor Erudio?

Va răspund întâi printr-un testimonial primit de la doamna Iulia Nartea, CEO UPS Italia și absolventă a programului Erisma, sesiunea a 4-a:

“Cultură şi afaceri… la Erisma ele trăiesc bine şi foarte normal împreună. O experiență inedită ce lasă urme în conştiinţă şi comportament."

Când te întâlnești cu marile idei ale umanității și cu profesori care sunt capabili să transmită aceste idei și să le îmbogățească prin propria lor reflecție și experiența de viața ceea ce se întâmplă este că aceste idei te marchează, lasă urme, devin excelente locuri la care te întorci mereu pentru a reflecta la ceea ce îți dă rost, îți dă sens, te pune la locul tău în viața ta și în lume.

Dacă ceea ce înveți la un MBA, să spunem, te va ajuta în toata cariera ta pentru a lua decizii bune în planul profesiei, ceea ce câștigi dintr-o educație de tip umanist este un set de deprinderi de a evalua corect oameni și idei, cu întoarcere repetată la tine însuți.

Cultura se ocupă de Om, în totalitatea lui. Iar afacerile depind de oameni. Până la urmă, asta este cea mai simplă legătură și în același timp cea mai importantă concluzie care se poate extrage de aici. Nu poți conduce afaceri doar cu un MBA. Ai nevoie și de un parcurs educațional prin filosofie, teatru, istorie, în fine, tot ce definește Educația umanistă.

Ce înseamnă să fii creativ, ca lider?

Să poți imagina cum arată o versiune mai bună a ta. Să poți imagina cum e sa fii “în papucii celuilalt”. Să poți imagina o lume mai bună. Imaginația este un exercițiu de creativitate, pe de o parte. Pe de altă parte imaginația este legată de viziune. Atingem scopuri mari, mărețe, după ce ni le imaginăm. În absența imaginației nu există progres, nu există capacitate de a ne înțelege unii cu alții, nu ai cum sa formulezi speranțe de mai bine.

La Erisma lucrăm mult în sensul dezvoltării imaginației prin cuvânt, voce, postură sau rezolvare de situații inedite. La Emeritus exercițiul de imaginație este transferul continuu a ideilor legate de bine, etică, putere, adevăr, smerenie etc. ale marilor gânditori care ne-au precedat în reflecții asupra problemelor prezentului din domeniile în care operam profesional, fiecare dintre noi. A învăța din marea înțelepciune a gânditorilor care ne-au precedat nu înseamnă a recita pe dinafară concluziile lor. Înseamnă a face un transfer prin imaginație a ideilor în preocupările concerte, ale prezentului, pe care le au liderii. Din nou, vorbim și aici de un act creativ.

Care sunt principalele avantaje pe care le au absolvenții?

Se întâlnesc cu oameni cu preocupări similare cu ale lor, petrec un timp de calitate participând la dezbateri sau jocuri care pun în joc idei profunde. Iar cel mai mare beneficiu pe care unii participanți în program au ținut să ni-l spună la terminarea programului este acela că s-au întâlnit cu ei înșiși și că simt cu adevărat că au ieșit mai bine ancorați în viața lor de lideri, mai clari, mai conturați, cu un set mai bine formulat de valori și de credințe, mai aproape de oamenii din jur.

Cursanti Erudio

Prin ce diferă cele două programe – Erisma şi Emeritus? Cui se adresează fiecare?

Erisma-Leadership Creativ

Premisa. Actul de leadership este “ieșirea la rampă” în fața oamenilor pe care îi conduci. Acolo, prin gândurile, ideile și poveștile tale îi inspiri și îi atragi, concentrezi energiile celor din fața ta către o țintă comună.

Abordarea Erisma: Leadership-ul este despre Autenticitate - asumarea propriilor valori, despre a trăi şi a comunica aceste valori.
Leadership-ul este însufleţire, atragerea celorlalţi, alinierea lor din convingere la o viziune. Capacitatea de a-i atrage pe alţii se bazează pe o comunicare creativă şi captivantă, adaptată auditoriului.

Module: Tehnici teatrale, Scriere creativă, Autocunoaștere, Vorbirea în public.

Profesori: Horia Roman Patapievici, Ioana Pârvulescu, Adrian Titieni, Liviu Papadima, Mihaela Gînju și Mugur Ciumăgeanu.

Emeritus-Conducerea prin Valori

Premisa. Cu sute de ani în urmă, meseria de conducător era dobândită mai cu seamă prin naștere. Oamenii deveneau conducători încet, aveau răgazul să învețe ce înseamnă asta, să privească la cum fac alții, să dobândească înțelepciunea necesară în misiunea de a conduce destine. 

Abordarea noastră: Emeritus propune o pauză de reflecție pe teme ca Adevărul, Puterea, Smerenia, Curajul, Înțelepciunea, Etica și Valorile care se constituie ca module in program. Moderat de câteva dintre cele mai strălucite minți ale momentului, Emeritus este un curs despre filosofia conducerii oamenilor, despre valorile esențiale ale conducătorilor, despre înțelegerea profundă a naturii umane și a felului în care ea ajută sau inhibă capacitatea noastră de a excela împreună.

Profesori: Andrei Pleșu, Mircea Dumitru, Emil Hurezeanu, Horia Roman Patapievici, Michael Metzeltin, Vintilă Mihăilescu, Vasile Morar, Liviu Papadima, Adrian Stanciu.

Emeritus

Pe ce criterii au fost selectaţi profesorii?

În programele noastre am invitat profesori cu o înaltă ținută academică și vocație pedagogică.

Dar cursanții? Cum devin eligibili pentru unul dintre programe?

Avem o procedură de aplicare în program după care urmează un interviu cu unul dintre membri echipei Erudio. Scopul procesului de admitere în programele Erudio este acela de a ne asigura că participanții au experiență în conducerea oamenilor și prin aceasta vom putea maximiza experiența de învățare a fiecărui cursant.

Profesori si cursanti Erudio

Care este cea mai mare provocare în educarea liderilor români?

Eu am văzut mai degrabă o deschidere extraordinară a liderilor români la subiectul educației umaniste, adică prin filosofie, literatură sau artă. Programele noastre există în piață pentru că liderii români au ales această linie de educație pentru ei și pentru echipele lor.

Dar cea mai mare satisfacţie?

Cea mai mare satisfacție a noastră este aceea când absolvenții se întorc iar și iar, la evenimentele Erudio. Ca să vă faceți o idee, de exemplu, în programul Erisma avem ceea ce noi numim deschiderea programului în care este invitat să susțină o prelegere domnul Horia Patapievici. Aceasta este o sesiune adresată atât participanților din seria care începe programul cât și întregii comunități de absolvenți ai programelor Erisma și Emeritus. Și de fiecare dată, fie că suntem la mare sau la munte, sau în București, vin alături de noi zeci de absolvenți din toate seriile. Rămânem apoi împreună la masă, uneori și la dans. Asta ne leagă între noi și ne dă un numitor comun, o apartenență de grup.

Un alt moment este examenul parțial din cadrul programului Erisma unde participanții au de susținut un discurs pe o temă profundă, de viață. Este din nou un moment la care este invitată în public întreaga comunitate de absolvenți. Și la care vin mulți absolvenți.

Iar faptul că revin alături de noi în fiecare an, în fiecare serie, este pentru noi cea mai mare satisfacție. Este semnul că participanții găsesc un lucru valoros în a fi împreună cu noi de 12 ani.

Mihaela Gînju

Care a fost cel mai impresionant feedback primit de la un absolvent?

Au fost multe momente, într-adevăr. Știm că sunt mulți cursanți care își conving colegii sau prietenii să se înscrie în cursurile noastre. Avem multe, multe, povești frumoase. Dar din punct de vedere al confirmării explicite a faptului că programele noastre sunt utile conducerii afacerilor,  Razvan Iorgu este cel care ne-a impresionat cel mai tare pentru ca el a ales să participe la programul Emeritus de două ori. Când ne-a cerut să se înscrie a doua oară nu înțelegeam exact ce vrea să spună. Iar ideea era că i-a fost atât de util în conducerea afacerii încât voia să reia temele și să vadă ce mai descoperă din discuții și dezbateri pentru că deja se convinsese că tot ce vorbim acolo, la Emeritus, are aplicabilitate practică. Îi puteți vedea testimonialul aici.

Absolvirea Erisma

Ce aţi învăţat, de-a lungul timpului, de la cursanți?

Pentru mine experiența programului Erisma care s-a derulat de 23 de ori până acum și la care eu sunt în sală în aproape fiecare zi de curs a însemnat creșterea mea ca om. Nu-i puțin lucru să ai șansa extraordinară de a auzi povești de viață, reflecții profunde, de a fi spectator la emoțiile celor de pe scenă și a vedea puterea cu care le depășesc și reușesc să cucerească inima spectatorilor prin autenticitate, prin asumarea vulnerabilității lor firesc umane. Iar cât despre Emeritus! Ce șansă să vorbești cu oameni ca tine despre curaj, adevăr, putere sau smerenie să aduci, cu alte cuvinte, marile întrebări filosofice despre cum trebuie trăită viața de la nivelul academic de unde pornim alături de profesorii noștri până în cotidianul care descrie viața, până la preocupările și dilemele fiecăruia dintre noi.

Și nu doar noi, organizatorii suntem beneficiarii acestei întâlniri. Și profesorii sunt încântați de întâlnire și au cuvinte de apreciere și chiar de mulțumire adresate cursanților pentru calitatea implicării și a dialogului care nu poate decât să ne îmbogățească pe toți.

Discursul Mihaelei la absolvirea Erisma

sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare