Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Comunicate"
Facebook
Like us on Facebook
Comunicat - 21 Noiembrie 2013
Staropramen, alături de tânăra generație de artiști la expoziția Film poster is not dead

Staropramen, alături de tânăra generație de artiști la expoziția Film poster is not dead

Afișele de film din ziua de azi respectă un tipar standard, fără a lăsa spațiu pentru multă creativitate și nu sunt percepute ca o formă de artă. Dar ce se întâmplă atunci când artiștilor și designerilor li se dă libertate totală pentru a crea un poster de film sau pentru a-l reinterpreta? Devine mai mult decât un afiș de promovare?

de 2activePR
Staropramen și Centrul Ceh au repetat experiența de anul trecut și au provocat școlile de artă din Cehia și România la un exercițiu creativ. Rezultatul poate fi văzut în cadrul expoziției intitulate sugestiv ”Film poster is not dead” din cadrul UNAGaleria, ce prezintă viziunea noului val de artiști din Cehia și România, un eveniment unic printre expozițiile de design.

Reflectând imagini din filmul contemporan, studenții români și cehi, pasionați de grafică, design și film, au recreat în viziunea proprie și cu ajutorul tehnologiei 2.0, afișe ale unor filme internaționale.Un adevărat promotor al culturii și valorilor, atât cehești, cât și românești, Staropramen susține astfel un eveniment cultural deosebit, organizat împreună cu Centrul Ceh și traduce românilor într-un mod artistic, o parte din spiritul cultural al orașului Praga.

Expoziția ”Film poster is not dead” poate fi vizitată până în data de 6 decembrie, la UNAGaleria (Strada G-ral Budişteanu nr. 10), între orele 10:00 – 19:00. Spre deosebire de ediția de anul trecut, unde au fost expuse 100 de lucrări ale unor artiști din Cehia, expoziția din acest an cuprinde în total 36 de lucrări. Au fost selectați 18 studenți de la Universitatea de Arte din București și 18 studenți de la câteva școli de artă din Cehia pentru a da frâu liber creativității și viziunii inovatoare.
sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare