Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Analize"
Facebook
Like us on Facebook
Analiza - 22 Iunie 2017
Cursa de 24 de ore de la Le Mans înregistrează creșteri record de audiență pe Eurosport

Cursa de 24 de ore de la Le Mans înregistrează creșteri record de audiență pe Eurosport

Grila extinsă de programe alături de una dintre cele mai disputate și imprevizibile curse din ultimii ani au generat creșterea audienței Cursei de 24 de ore de la Le Mans pe Eurosport. Astfel, pentru ediția de anul acesta, comparativ cu ediția din 2016, Eurosport anunță o creștere de 34% a audienței medii (585.000 de telespectatori/ minut, de-a lungul întregii transmisiuni live).

Creșteri semnificative de audiență la nivel național, de la an-la-an, au fost înregistrate în România (+40%), Germania (+52%), Polonia (+181%), Suedia (127%). În Australia, s-a înregistrat o creștere a audienței medii de 48% față de 2016 – cursa din weekend-ul trecut fiind cel mai urmărit program al grilei Eurosport din ultimii doi ani.

Colaborarea cu vedete a contribuit și ea la aceste rezultate, după cum o arată emisiunea Le Mans Coach, prezentată de Tom Kristensen, de nouă ori câștigător al cursei de la Le Mans. Programul a fost urmărit în medie de 673.000 de telespectatori/ minut, ceea ce reprezintă o creștere de 131% față de emisiunea ’24 de Minute’ de anul trecut, respectiv de 42% față de 2015.

Peter Hutton, CEO Eurosport, a declarat: „Pasiunea fanilor pentru orice formă de sport cu motor nu încetează să mă uimească. Asta înseamnă că avem datoria să le oferim o producție la înălțime. Am răspuns dorinței fanilor cu o grilă de programe extinsă în săptămâna cursei și în ziua cursei propriu-zise, cu participarea unei vedete precum Tom Kristensen.Tom este o legendă a acestui sport și deține un record la Le Mans care e puțin probabil să fie egalat, de aceea, opinia sa avizată a rezonat cu fanii care au urmărit transmisiunile Eurosport în întreaga lume.”

Eurosport a trezit interesul telespectatorilor înainte de evenimentul principal din weekend cu programe precum retrospectiva cursei din 2016, avancronica ediției din acest an a cursei în programul Le Mans Extra și prin transmisiunile integrale ale sesiunilor de antrenamente oficiale și calificări.

Extra info

Eurosport, destinația pentru sport nr. 1 din Europa, stârnește pasiunea pentru sport a fanilor și îi conectează la cele mai importante evenimente sportive din lume. În calitate de nouă Gazdă a transmisiunilor Jocurilor Olimpice în Europa, Eurosport va oferi experiența supremă a Jocurilor Olimpice pentru mai mulți oameni, pe mai multe „ecrane” ca niciodată – apropiind fanii de eroii lor prin programele ce spun povestea acestora de-a lungul fiecărui an. În mod evident definite ca fiind Gazdele Ciclismului, ale Tenisului de Mare Șlem și ale Sporturilor de Iarnă, canalele Eurosport - Eurosport 1, Eurosport 2 şi Eurosportnews - au în total 236 de milioane de abonaţi, în 94 de ţări din Europa, zona Asia-Pacific, Africa şi Orientul Mijlociu.

sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare